Tuesday 26 February 2008

Ιστοσελίδα της 'βδομάδας: www.telebid.com

Οι αupnies αυτή την βδομάδα προτείνουν μία ιστοσελίδα με online δημοπρασίες, λίγο διαφορετικές όμως από τις δημοπρασίες που έχετε συνηθίσει..

Η ιστοσελίδα ονομάζεται http://www.telebid.com/. Τι είναι όμως η ιδιαιτερότητα αυτής τις ιστοσελίδας;

Έχουμε και λέμε: για να κερδίσεις κάτι σε αυτές τις δημοπρασίες πρέπει καταρχάς να είσαι πολύ τυχερός. To σύστημα δεν δουλευέι με την λογική της πιο μεγάλης 'προσφοράς' (bid), αλλά με την λογική της τελευταίας προσφοράς. Τι εννοούμε; Λοιπόν, στην εν λόγω ιστοσελίδα δεν κάνεις bid με λεφτά αλλά αγοράζεις bids. Συγκεκριμένα, με 10 βρετανικές λίρες αγοράζεις ένα πακέτο των 20 bids (δηλαδή περίπου 50 πένες το bid). Αυτά τα 20 bids μπορείτε να τα ποντάρετε σε όποιο αντικείμενο επιθυμείτε. Αν είσαι ο τελευταίος που έκανε bid σε κάποιο αντικείμενο την στιγμή που κλείνει η δημοπρασία τότε είσαι ο νικητής. Με άλλα λόγια, με μόνο 50 πένες (δηλαδή ένα bid) μπορεί να κερδίσεις laptop αξίας 800 λιρών κτλπ.

Βέβαια, η τιμή του αντικειμένου που κερδίζεις πάντα εξαρτάται απ' το αντικείμενο. Για παράδειγμα τα περισσότερα αντικείμενα είναι δωρεάν, αρκεί να είσαι ο τελευταίος bidder. Άλλα αντικείμενα έχουν κάποια προκαθορισμένη τιμή την οποία πρέπει να πληρώσεις για να πάρεις το αντικείμενο, εφόσον βέβαια ήσουν ο νικητής της δημοπρασίας. Συνήθως οι προκαθορισμένες τιμές των αντικειμένων είναι ψίχουλα μπροστά στην κανονική τιμή τους (για παράδειγμα τις προάλλες η προκαθορισμένη τιμή ενώς φορητού υπολογιστή ήταν 50 βρετανικές λίρες, ενώ ο υπολογιστής κόστιζε περίπου 1000).
Υπάρχουν βέβαια και μερικά αντικείμενα τα οποία αν τα κερδίσεις πρέπει να πληρώσεις την τελική τιμή της δημοπρασίας για να τα πάρεις.

Η γενική ιδέα πίσω από την ιστοσελίδα είναι πολύ έξυπνη. Βέβαια δεν είναι όμως καθόλου έυκολο να κερδίσεις κάτι. Κάθε φορά που κάποιος κάνει bid σε κάποιο αντικείμενο, ο χρόνος της δημοπρασίας αυξάνεται κατά κάποια δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να δίνεται η ευκαιρία σε άλλους ενδιαφερόμενους να κάνουν bid.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως δουλέυει το σύστημα πατήστε εδώ

No comments: