Sunday 10 February 2008

Oι aupnies θυμούνται: Άννα Βίσση: Σεντόνια live στο Χάος

Ποιος δεν θυμάται τον πανικό που προκάλεσε η Άννα Βίσση στις Αθηναικές πίστες το 1995 περίπου, με την κυκλοφορία του CD της "Kλίμα τροπικό", από το οποίο ξεχώρισε το αξέχαστο τσιφτετέλι "Σεντόνια" που ακούγεται μέχρι σήμερα.

Όλος ο κόσμος μιλούσε για το συγκεκριμένο τραγούδι, όλοι ήθελαν να ακούσουν το "καινούργιο της Άννας", οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν υπήρχε περίπτωση να μην το έπαιζαν τουλάχιστο κάθε μία ώρα, και γενικότερα ήταν το τραγούδι της χρονιάς, το τραγούδι με το οποίο όλος ο κόσμος ανέβαινε στα τραπέζια.

Η Άννα δεν άφησε παραπονεμένο τον κόσμο και δημιούργησε μια καταπληκτική χορογραφία για τα "Σεντόνια" (μπορούμε να πούμε από τις καλύτερες χορογραφίες της Άννας ever!), χορογραφία η οποία υπήρξε σήμα κατατεθέν για το συγκεκριμένο τραγούδι. Η χρόνια αυτή που εμφανιζόταν στο Χάος υπήρξε μία από τις σημαντικότερες της καριέρας της Άννας, μιας και τό cd της "Κλίμα τροπικό" καθώς και η εμφανίσεις της εκεί σηματοδοτούσαν την αρχή της θρυλικής τριλογίας/εποχής "Κλίμα τροπικό - Τράυμα - Αντίδοτο".

Σας παραθέτουμε video της εν λόγω χορογραφίας που μαζί με το τραγούδι έκαναν θράυση το 1995.

Υ.Γ. Το ξέρατε ότι όταν η Ναταλία Γερμανού έγραφε τους στίχους για τα "Σεντόνια" το προόριζε για....... μπαλάντα; Που να 'ξερε τι της επιφύλασσε ο Καρβέλας!

1 comment:

kanataki said...

αγαπητή/έ
το θέμα δεν είναι να τραγουδάμε τους στίχους από τα σεντόνια, αλλά να τους εφαρμόζουμε στις αντίστοιχες περιπτώσεις

αυτά !