Wednesday 27 February 2008

Βραδυά ανάδειξης του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision: Σχόλια

Άρχισε λοιπόν ο τελικός για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Στο τιμόνι της παρουσίασης οι αδελφές Μαγγίρα. Καταρχάς να πούμε ότι απογοητευτήκαμε λίγο από τις παρουσιάστριες. Δεν μας ενθουσίασε ιδιαίτερα η παρουσίαση τους, και ώρες ώρες αισθανόμασταν πως αν δεν αλλάζαμε κανάλι θα ρίχναμε το τηλεκοντρόλ στην τηλεόραση. ΟΚ, για να μην είμαστε εντελώς αρνητικοί, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το κομμάτι των μιμήσεων όπου η Ματθίλδη μιμήθηκε τον Μιχάλη Ασλάνη το βρήκαμε κάπως καλό. Μόνο αυτό όμως!

Απογοητευτική βρήκαμε και την εμφάνιση του Σαρμπέλ. Το νέο τραγούδι που παρουσίασε το βρήκαμε εντελώς αδιάφορο. Μην αναφερθούμε στην χορογραφία την οποία βρήκαμε πολύ..... αδιάφορη επίσης! Και επιτέλους, πέρασε ένας χρόνος από τότε που πρωτοπαρουσίασε το ''Γιάσου Μαρία''. Γιατί δεν μπορούσαν να αλλάξουν έστω και λίγο την χορογραφία, ένα χρόνο μετά; Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια!

Στην σκηνή ανέβηκε και η Ευδοκία Καδή που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό με το τραγούδι "Femme Fatale". Απο χορογραφία χάλια, ενδυμασία επίδης το ίδιο, το τραγούδι ΟΚ. Ελληνικό στοιχείο αρκετό αλλά για να λέμε την αλήθεια μας θυμίζει υπερβολικά την Αλίκη Βουγιουκλάκη η οποία ήταν μονάδικη και ασύγκριτη.

Επιτέλους μετά από ΠΟΛΛΕΣ διαφημήσεις και πολλά αχρείαστα στοιχεία στο show ανεβαίνουν στην σκηνή οι διαγωνιζόμενοι.

Πρώτη στην σειρά η Χρύσπα με το τραγούδι "A Chance To Love". Χορογραφία σχεδόν ανύπαρκτη απο πλευράς της τραγουδίστριας, ενδυμασία ΟΚ, τίποτα το ιδιαίτερο, τραγούδι επίσης τίποτα το ιδιαίτερο. Η παρουσία της Χρύσπας δεν μας ενθουσίασε και απορούμε γιατί οι φήμες που κυκλοφορούσαν μιλούσαν για υπερθέαμα...... Υπερθέαμα τι;

Κώστας Μαρτάκης στην συνέχεια με "Always & Forever". To μόνο που μας άρεσε 'κάπως' ήταν η ενδυμασία του Κώστα. Τα άσπρα ρούχα που φορούσε ήταν το μοναδικό σημείο που θα θυμόμαστε από την παρουσία του. To όλο concept με τα 'κινούμενα' μικρόφωνα μας θύμισε Ευριδίκη και Eurovision 2007, καθώς επίσης και την εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή στο Famestory 3 (ή 2;) όπου παρουσίασε το "Να την χαίρεσαι" με περίπου όμοια χορογραφία. Επίσης το 'V' που εμφανίστηκε κάποια στιγμή στην σκηνή μας θύμισε την εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή σε μπουζούκια κάποια χρόνια πριν (λογικά ο Κώστας είναι φαν της Δέσποινας, δεν εξηγείται αλλοιώς).

Τι να λέμε για την Καλομοίρα; Ήταν απλά εκπληκτική. Τι να πρωτο-σχολιάσουμε; Tα εκπληκτικά ρούχα made by JLo; Την εκπληκτική χορογραφία; Το εκπληκτικό τραγούδι της "Secret Combination"; Γενικά η εμφάνιση της Καλομοίρας ήταν απλά.... stunning, που λένε και οι ξένοι. Μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Ήμασταν 100% σίγουροι ότι το Καλομοιράκι δεν θα μας απογοήτευε. Το όλο σκηνικό καθώς και η ιδέα με τον ...... 'μυστικό κωδικό' γραμμένο στα σώματα των χορευτών μας ενθουσίασαν, κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν οι δύο προηγούμενοι υποψήφιοι. Μπράβο και πάλι μπράβο στο Καλομοιράκι. Είμαστε σίγουροι ότι το εισητήριο για τον διαγωνισμό της Eurovision ανήκει σ' αυτήν.

Μετά την παρουσίαση των τριών τραγουδιών στην σκηνή ανέβηκαν οι εκπροσώποι κάποιων άλλων χωρών.
Πρώτοι στην σκηνή οι εκπροσώποι μιας χώρας που πρώτη φορά συμμετέχει στον διαγωνισμό. Δυστυχώς δεν θυμόμαστε το όνομα της χώρας, αλλά είναι κάπως... 'Αζε...σταν'. Το τραγούδι τους τίποτα το ιδιαίτερο ενώ η σκηνική παρουσία τους εντελώς αδιάφορη (ήταν ντυμένοι ανάλογα με τις ημέρες - πλησιάζουν τα καρναβάλια)

Τους ακολουθεί η εκπρόσωπος της Σλοβενίας με ένα πολύ συμπαθητικό pop τραγουδάκι που νομίζουμε πως θα πάει καλά στον διαγωνισμό. Αν και η ενδυμασία της εκπροσώπου της Σλοβενίας δεν μας άρεσε καθόλου, εν τούτοις το γέγονος πως το τραγούδι της αποτελεί σουξέ μας έκανε να ξεχάσουμε το γεγονός της κακής (για μας) ενδυμασίας.

Ακόμη μία παρουσίαση στην συνέχεια, αυτή της Ρουμανίας. Αν και εδώ και πολλά χρόνια η Ρουμανία συνήθιζε να στέλνει χορευτικά τραγούδια στον διαγωνισμό, φέτος η χώρα αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερο να στείλουν μπαλάντα (λέτε να τους επηρέασε η περσινή νίκη της Σερβίας;). Δεν θέλουμε να έιμαστε κακοί, αλλά αν δεν αλλάζαμε κανάλι μέχρι να τελειώσει η παρουσία της Ρουμανίας, το μόνο σίγουρο ήταν πως θα μας έπερνε ο ύπνος.

Ακολουθούν αρκετές διαφημήσεις και στην συνέχεια στην σκηνή ανεβαίνουν οι αδελφές Μαγγίρα (πάλι), τραγουδώντας και χορεύοντας τραγούδια της δεκαετίας 60, 70 και βάλε. To αφήνουμε ασχολίαστο.

Εφόσον τελειώνουν το show τους οι αδελφές Μαγγίρα, ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Στην σκηνή για την ανακοίνωση ανεβαίνει ο πρόεδρεος της επιτροπής Μίμης Πλέσας.

Kαι ο νικητής είναι... η Καλομοίρα!

Oι aupnies εύχονται συγχαρητήρια στην Καλομοίρα και με την νίκη στο Βελιγράδι!!
(Υ.Γ. Απολάυστε το performance της Καλομοίρας - thanks to oikotimes)

1 comment:

Διονύσης said...

Αφού δεν βγήκε η λουλού ο Μαρτάκης πάλι καλά.

http://pea-kyanea.blogspot.com/