Tuesday 26 February 2008

Oι aupnies θυμούνται: Antique!

Ποιος μπορέι να ξεχάσει το συγκρότημα από το οποίο έγινε διάσημη η Έλενα Παπαρίζου, τους Antique;

Πάνε περίπου σχεδόν 9 χρόνια από τότε που έκανε την παρθενική του εμφάνιση το συγκρότημα με την ονομασία Antique στην Ελλάδα.
Καλοκάιρι ήτανε αν θυμόμαστε καλά όταν ακούσαμε για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο την διασκευή του γνωστού ''Ωπα Ώπα' του Νότη Σφακιανάκη από κάποιο συγκρότημα πρωτάκουστο για τους Έλληνες: τους Antique. Το τραγούδι πριν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα είχε κυκλοφορήσει στην Σουηδία όπου και οι Antique άρχισαν την καριέρα τους. Όχι μόνο έγινε επιτυχία στην Σουηδία, αλλά η επιτυχία του συνεχίστηκε και στην Ελλάδα. Αν και το τραγούδι είχε πρωτοκυκλοφορήσει από τον Νότη Σφακιανάκη και ήταν γνωστό στο Ελληνικό κοινό, εν τούτοις το αυτί του κόσμου δεν είχε κουραστεί καθόλου να το ακούει με αποτέλεσμα το τραγούδι να παίζεται παντού και να ανεβεί πρώτο στα Ελληνικά airplay charts.

Η επιτυχία των Antique συνεχίστηκε στην Ελλάδα αλλά και στην Σουηδία με αποτέλεσμα τα singles να κυκλοφορούν και να γίνονται επιτυχίες το ένα μετά το άλλο: 'Ώπα Ώπα', 'Μέρα με τη μέρα', 'Με λόγια Ελληνικά', 'Μωρό μου', 'Καινούργια Αγάπη', 'Follow me', 'Die for you' καθώς και πληθώρα άλλων τραγουδιών.

Oi Antique ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν να φέρουν την Ελλάδα πολύ ψηλά στον πίνακα κατάταξης τoυ διαγωνισμού της Eurovision. Το 2003 με το τραγούδι 'Die for you' εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον διαγωνισμό και κατάκτησαν την τρίτη θέση.

Γύρω στα τέλη του 2003 ανακοινώθηκε πως η τραγουδίστρια των Antique Έλενα Παπαρίζου θα ακολουθούσε σόλο καριέρα με αποτέλεσμα το συγκρότημα των Antique να διαλυθεί.

Πολλοί την αμφισβήτησαν, η Έλενα όμως διέψευσε τους πάντες: όχι μόνο κατάφερε να εκπροσωπήσει επ' άξια την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision και να πάρει την πρώτη θέση, κατάφερε επίσης να είναι ανάμεσα στις πιο περιζήτητες, ακριβοπληρωμένες και διάσημες τραγουδίστριες της Ελλάδας με πλατινένιους δίσκους και Ευρωπαικές πρωτιές.


No comments: